Ministar Vujanović o cijeni goriva od 4 KM: Apsolutno netačno, pričinjena je šteta!

6
F. V.
Ministar Vujanović o cijeni goriva od 4 KM: Apsolutno netačno, pričinjena je šteta!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nestvarne scene u Sarajevu

Apsolutni demant, kazao je večeras federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović za portal Radiosarajevo.ba nakon informacija koje su plasirali pojedini mediji da će gorivo od sutra koštati čak četiri KM, a što je izazvalo histerične reakcije građana i kolone automobila na benzinskim pumpama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine!

Ministar Vujanović ističe da se zbog invazije Rusije na Ukrajinu, odnooso rasta barela nafte na svjetskim berzama može očekivati rast cijena derivata, kako benzina, tako i dizela, ali u prosjeku od jednog konvertibilnog pfeninga, u odnosu na 3. mart 2022. godine.

Zamislite sada informaciju koju je neko plasirao da je sutra cijena goriva 4 KM, a najskuplje gorivo danas bilo 2,86 KM. Dakle, to je rast od 1,3 KM po litru! Apsolutni demantij što se tiče informacije o 4 KM, kao i potvrda maksimalne štete iste“, rekao je Vujanović za Radiosarajevo.ba, te dodao:

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

„Ako je to osnovni razlog za paniku i gužvu što se dešava po Sarajevu, onda je štetni efekt postignut, poprilično. Što se tiče korektne info, najavljeni prosječni rast u odnosu na sutra jeste jedan pfening“.

Prema njegovim informacijama, plasiranje ovakvih dezinformacija koje onda dovedu do panike je za „strašne kazne“.

Podsjetimo, brojne Sarajlije stvorile su velike gužve ispred nekoliko benzinskih pumpi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Kako su nam kazali neki od građana, došli su na pumpe jer su čuli da će gorivo od sutra koštati oko 4 KM.

Širi razgovor sa ministrom Vujanovićem objavit ćemo sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije